Sarmale in foi de vita si loboda

de iry-gabriela in Porc, 14 Iun 2012 | 6952 vizualizari

 

.....trebuie sa incercati aceste sarmalute in frunza de loboda sunt o minunatie. pe cuvant!

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de :
  • 1 1/2 de pulpa de porc,
  • o ceasca de orez,
  • un ou(pentru ca nu mai aveam in casa in acel moment decat unul),
  • 4 linguri de malai
  • 2 legaturi de ceapa verde,
  • 2 morcovi,
  • o legatura de patrunjel,
  • frunze de vita de vie
  • ,frunze de loboda mai mari albe,
  • sare,
  • piper,
  • 1l de bors
  • 1/2 varza mica alba.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita si loboda:

Pentru inceput tocam pulpa de porc si o punem intr-un vas.    

Separat se curata ceapa si se spala, apoi se taie ceapa marunt si se caleste  un pic. Orezul se spala si se lasa la umflat, dupa care se adauga peste   ceapa si se mai calesc impreuna un pic. Morcovul se curata si se spala dupa care se da pe razatoarea mica si se adauga peste carnea tocata, apoi se adauga ceapa cu orezul, oul, patrunjelul spalat si taiat marunt, 4 linguri de malai, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine pana se omogenizeaza toata compozitia si se lasa deoparte si se pregatesc frunzele de vita de vie si loboda.    

Se pune borsul la fiert. Dupa ce s-a fiert  se oparesc frunzele ,dar nu se lasa prea mult pentru a nu se rupe. Se scot si se lasa la racit, apoi se folosesc la infasurarea sarmalutelor. Varza alba o tocam marunt si o punem pe fundul oalei. Asezam frumos sarmalutele in straturi (eu le-am asezat pe cele cu loboda deasupra ), dupa care cuprindem cu apa si le punem pe foc. Se lasa la fiert la foc mic 3 ore, dupa care le puteti servi bineinteles cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita si loboda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Maria68 1

15.06.2012, 17:54

un adevarat deliciu

iry-gabriela 1

19.06.2012, 06:07

incercatele ca sunt fff bune...pup pe toate!

BuburuzaBubu 1

19.06.2012, 23:42

o da!sunt ani buni de cand nu am mai papat asa bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale Ardelenesti